Collega's vertellen

Daphne vertelt

Daphne, cliëntondersteuner

Al ruim 20 jaar werk ik met veel plezier bij MEE. MEE biedt mij veel mogelijkheden om me verder te ontwikkelen in datgene wat ik interessant vind binnen het werk. Zo blijf ik leren en blijft het werk ook boeiend. Bij MEE krijg ik veel vrijheid en autonomie en daar vaar ik goed op. Daar staat tegenover dat ik me proactief opstel. Zo is er veel mogelijk.

Het leuke aan het werk vind ik dat ik iedere dag nieuwe werelden betreed. In verschillende milieus terechtkom en bij mensen met verschillende culturele achtergronden. Het is de kunst om bij iedereen weer aansluiting te vinden, te luisteren naar hun verhaal, door te vragen en de hulpvragen eruit te filteren. Met deze hulpvragen gaan we aan de slag. Iedere keer is het weer anders en dat maakt het heel afwisselend. Bij een eerste bezoek toets ik het adres in op mijn navigatie en weet nooit van te voren wat achter de voordeur staat te wachten. Dat vind ik zo mooi aan mijn werk!

Him vertelt

Him, projectleider inclusief sport & bewegen

Mijn achtergrond in (aangepast) sporten en mijn waarde voor rechtvaardigheid/gelijkheid, maken dat ik veel plezier beleef in het uitoefenen van mijn functie. Als projectleider probeer ik alle randvoorwaarden zo te faciliteren, dat mijn collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Zo probeer ik een steentje bij te dragen aan de missie van MEE ‘meedoen mogelijk maken’.

Samen maken wij het verschil, door binnen (en soms buiten) de kaders ons in te zetten om op zoek te gaan naar de mogelijkheden om tot een inclusievere samenleving te komen.

Lisa vertelt

Lisa, projectleider

Bij MEE Samen krijg ik de ruimte en vertrouwen om mijn werk naar eigen inzicht te doen. Bovendien maakt de variatie aan projecten en opdrachtgevers het werk afwisselend en uitdagend. Hierdoor raak ik niet snel verveeld. Het allerleukste aan mijn werk vind ik om samen met mijn bevlogen collega’s en externe partijen direct of indirect een verschil te maken voor mensen in een kwetsbare positie. Dit kan zijn op het gebied van werk, wonen, gezondheid, financiën of het vinden van passende ondersteuning. MEE Samen ziet het belang van de inzet van ervaringsdeskundigen. Binnen projecten maak ik hier graag gebruik van.

Dorien vertelt

Dorien, stagiaire

Mijn naam is Dorien en ik heb in de periode september 2022 tot juni 2023 stage gelopen bij MEE Samen, in het kader van mijn studie Social Work. Ik kijk terug op een hele leuke en vooral leerzame stageperiode! MEE is een organisatie met verschillende expertises en een grote diversiteit aan cliënten. Dit maakt de werkzaamheden heel gevarieerd.

Als stagiaire liep ik in het begin vooral mee met collega’s en leerde ik wat de werkzaamheden zijn van een cliëntondersteuner. Vanaf het begin kwam ik al achter de voordeur bij mensen en mocht ik deelnemen aan vergaderingen met meerdere disciplines. Dit vond ik erg leuk!

"Tijdens mijn stage bij MEE heb ik mijn eigen werkstijl ontdekt"

De stagebegeleiding vanuit MEE heb ik als heel prettig ervaren. Ik had twee stagebegeleiders die altijd klaarstonden om te helpen en om mijn vragen te beantwoorden. Beide stagebegeleiders hadden een andere manier van werken, waardoor ik kon leren welke manier van werken het beste bij mij past. Hierdoor heb ik tijdens mijn stage bij MEE mijn eigen ‘werkstijl’ ontdekt.

Wat ik uitdagend vond tijdens mijn stage is dat ik in het begin nog niet zoveel kennis had over bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld wet- en regelgeving rondom indicaties. Ondanks dat dit als een uitdaging voelde, geloof ik ook dat hoe meer je hiermee werkt, des te sneller je dit onder de knie hebt. Hier ben ik ook goed in begeleid vanuit MEE en ik heb alle ruimte gekregen om me hierin te ontwikkelen.

Het leukste van mijn stage vond ik de afwisseling van werkzaamheden. De ene keer ben je bij een cliënt thuis en houd je bijvoorbeeld een intakegesprek, de andere keer zit je in een vergadering met andere professionals of ben je aanwezig bij een MDO met een cliënt.